Nodig (voor 1 pan soep):

  • 1 flespompoen
  • 4/5 wortelen uit wortelmix of winterpeen
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 6 el olijfolie
  • 1 tl komijnzaad
  • 2 tl chayennepeper
  • 1,5 L kraanwater
  • 2 groentebouillontabletten
  • 125 g crème fraîche

 

Doen:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de pompoen en de wortelen in stukjes. Verwijder de zaden en draderige binnenkant van de pompoen. Doe dit samen in een ovenschaal en besprenkel de pompoen en wortelen met 3 el olijfolie, de komijnzaad en de cayennepeper. Plaats de schaal voor 30 min in de oven en schep halverwege even om.

Snij de ui en de knoflook fijn. Wanneer de oven klaar is verhit je de olie in een grote pan en bak hierin de ui en de knoflook. Voeg hierna de inhoud van de ovenschaal toe en bak dit 2 min.

Schenk het water erbij en voeg de bouillontabletten toe. Breng aan de kook en laat alles tenminste 30 min zachtjes doorkoken.

Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak door peper en zout toe te voegen.

Schept de soep in diepe borden of kommen en voeg een lepeltje crème fraîche toe.

Geniet!

Getagd op:                                        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *